04 Oktober 2018

19.30u -
22.30u

#Durftevragen: omdat het kan!

't Hof Wijmenier , Wijmierstraat 20, 9680 Maarkedal

Ik doe mee!

“Wat maakt jou gelukkig in jouw buurt?”

Met die vraag start de Co van Groen & Co de campagne voor de lokale verkiezingen.

Dit event op Facebook!

Voor Groen & Co staat het geluk van de mensen centraal. De Vlaming snakt naar minder verkeersdrukte, meer groen, betaalbaar wonen, en een aangename en veilige buurt. Dat is de inzet voor Groen & Co. Daarom werkt Groen & Co aan een menselijke, eerlijke en gezonde buurt. Want het kan anders! Het kan zo: voor iedereen een fijne woning, een gewaarborgd inkomen en een schone leefomgeving. Het is tijd voor verandering! Onze maatschappelijke doelen zijn om ons in te zetten voor een duurzamer, bewuster en ecologischer leven en dit van onderuit in samenwerking met de gemeenteraad.

Groen & Co streeft naar een samenleving waarin we niet naast maar met elkaar kunnen samenleven. Waarin wij als burgers iets te zeggen hebben en ook écht het verschil kunnen maken. Wat vind je van Maarkedal? Wat wil je verbeteren of anders zien? Wij willen samen met jullie nadenken over wat beter kan en welke rol we zelf als individu en als groep kunnen innemen in onze gemeente. De toekomst zal bepaald worden door de huidige jeugd, dus willen we zeker ook de stem van jongeren vertegenwoordigen voor Maarkedal. Een duurzame manier van samenleven in Maarkedal, de mensen uit onze gemeente verbinden en als gemeenschap samenwerken aan wat we anders willen zien.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober krijgt elke Maarkedalse inwoner de kans om zijn stem te laten horen. Democratie wil zeggen dat naar iedereen wordt geluisterd en dat alle meningen tellen. Luisteren naar wat bij de bevolking leeft, is heel belangrijk voor Groen & Co. Wij willen aanvoelen waar jullie wakker van liggen. Laten we samen denken en praten over de toekomst van ons mooie Maarkedal. #Durftevragen wil een plaats zijn waar Maarkedallers elkaar tips geven, om het dagelijkse leven te vergemakkelijken. Inspraak voor de burgers staat bij ons hoog in het vaandel.

Veel kiezers hebben nog altijd vragen over bepaalde zaken. Om de Maarkedaller in staat te stellen hun meest prangende vraag alsnog te stellen vóór 14 oktober organiseert Groen & Co #Durftevragen. Wij willen graag weten wat er leeft bij de Maarkedaller. Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in zijn gemeente. Voel je vrij om ons aan te spreken, te contacteren, of met ons in discussie te treden, wij verwelkomen iedereen met veel plezier.

Wat zal er voor mijn deur gebeuren? Wanneer? Dacht u al eens na over de wooncoöperatie? Wat dacht u over permacultuur? Is een gewaarborgd basisinkomen een noodzaak? Wat met de toekomst van onze kinderen? Wat met de veiligheid? Welke wilde ideeën en stiekeme bezorgdheden wil je delen? Wat is jouw mening over de toekomst van onze gemeente?

Elke Maarkedaller zet af en toe vraagtekens bij wat er in 'de gemeentepolitiek' gebeurt. Toch stellen maar weinigen ook effectief die vragen. De drempel is te hoog. #Durftevragen neemt die drempel weg en verkleint zo de kloof tussen burgers en politici. Loop je al een tijdje rond met een prangende vraag? Welke vragen liggen op het puntje van jouw tong? Kom ze stellen! Dit kan tijdens #Durftevragen, dat plaatsvindt op donderdag 4 oktober om 19 uur in het Wijmierke. Dé kans to speak out! We nodigen iedere Maarkedalse burger graag uit om in gesprek te gaan met ons.

#Durftevragen is een organisatie van de Co van Groen & Co, die zich inzet voor burgerparticipatie in functie van een gonzend Maarkedal voor de jonge en toekomstige generaties. We doen dit vanuit de overtuiging dat burgers vaker van zich mogen laten horen dan 1 keer om de 6 jaar in het stemhokje en dat we allemaal samen oplossing kunnen bieden aan de uitdagingen waar we voor staan. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om elk op zich persoonlijk aan bij te dragen. De tijden waar we aan de zijlijn staan te yellen naar de politiekers omdat ze het niet goed doen, zullen we stilaan achter ons laten. We zullen als burgers in kleinere en grotere groepen samen met de gemeenteraad en andere organisaties aan de slag gaan. We voorzien hiertoe een burgerbudget per deelgemeente of wijk..

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.